Ambjørn.dk Følg

Dansk historiefortæller
Lørdag 6. marts 2021 kl. 12:35
Kontakt Ambjørn Happy

Prins Amlet

Prins Amlet

1. Tænkepause


Den her mark, den er vores

Af Prins Amlet

Danmark er kun halvt så klog som Sverige. Vi er for få mennesker til at være særligt kloge. Vores land er så lille at vi svarer til 4 gader i Berlin. Indenfor de 4 gader skal vi have et luftvåben, universiteter, fremragende politikere, et erhvervsliv i verdensklasse, verdens bedste sundhedsvæsen og helst også vinde i fodbold.

Der er kun én ting der er stort ved Danmark. Vores ego. Vi tror vi ved bedst. Alle sammen. Undtagen moster. Hun ved hverken noget om politik eller børn, og det er fordi hun har gået på universitetet og er blevet ødelagt dér. De kloge er så verdensfjerne. Har du lagt mærke til det? De er ikke særligt praktisk orienteret.

Der er halvt så mange kloge mennesker i Danmark, som der er i Sverige. Men det er ikke det værste. Et civiliseret samfund kræver en vis mængde lærdom for at man kan etablere et videnskabeligt økosystem. Det er ligesom med byer. En mark med 10 huse, det er ikke en by. Sverige er et land. Vi er en mark med nogle huse på. Vi er ikke hjemsted for dynamittens opfinder, det ved vi godt. Vores skibakker er bedst til børn på den orange bobslæde som bedstefar havde med og som er revnet lidt.

Svenskerne har bygget biler og flyvemaskiner. Vi har en elbil der trillede ned i en bandereklame til pressemødet og faldt fra hinanden, og så har vi vindmøllerne. Det er også noget, selvom kineserne og tyskerne har købt det hele, og at det pinligt nok var en flok landsskadelige kommunister der opfandt den moderne el-mølle, i en landsby på Vestkysten, eller mere præcist, 5 kilometer udenfor Ulfborg på en blæsende mark omgivet af grantræer, Tvind, men det fik han også høre for, da vi på tværs af Grundloven lukkede og ødelagde kommunisternes skolevæsen i Danmark.

Den her mark, den er vores.

Vi elsker vores land på en strand i regnvejr

Svenskerne, dem kan vi ikke lide. De er så mærkelige. Når vi står på en strand i regnvejr og synger at vi elsker vores land, mens nogen har klædt en dukke ud med babser og langt hår, og ilden sprutter så fornøjeligt, så danser svenskerne rundt om en blomsterstang, og det er sommer, og de drikker snaps og spiser krebs og knalder...

Følg med og læs resten

Læs , ca. 3 sider mere.

Skriv en kommentar
 ! & ?  Dansk historiefortæller Fotograf Aarhus Fotografi Video Aarhus Menneske Scenekunstfoto Portrætfoto Kunstfoto Modefoto Bogland E-bøger Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Krimi Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Information Troværdigt salg Salg Kommunikation Mødebooking Debat Telefonsalg Forretning Livet i Lykkeland Lykkeland Inspiration Amlet.dk Prins Amlet Tænkepause Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Erotik Begær Orgasme Nøgenfotograf Model søges Tekst & Foto Tekst & Foto Billigste pris Hele Sandheden Dansk satire Christiansborg Satire Virkeligheden Gratis psykologhjælp Vitalog Brevkasse Danish storyteller


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til ambiorn.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.237.178.91 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Ambiorn.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.


Sand Historie

Ambjørn.dk © 2021

16 ms.


Fri adgang til alle historier, film og foto

Klik "ok" på linket i mailen, så får du en mail med ugens nye historier i tekst, foto og film.

+ Plus fri adgang til de hemmelige sider.

(ingen reklamer, ingen spam, kun historier)
(ingen penge)OPRET

Følger du allerede siden, så klik her.
Login


Fri adgang til alle historier, film og foto
LOGIN

Glemt dine login billeder?
Få dine 3 loginbilleder sendt til dig i en email.
Glemt password

Følger du ikke siden? Klik og begynd på det.
(ingen reklamer, ingen spam, ingen penge)
Følg