Ambjørn.dk Følg

Dansk historiefortæller
Onsdag 3. marts 2021 kl. 10:27
Kontakt Ambjørn Happy

Bogland

E-bøger Lydbøger Papirbøger

1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Krimi 5. Psykologi 6. Sci-fi 7. Spænding 8. Thriller 9. Information


Viking i hverdagen

45 filosofiske historier © Ambjørn Happy1: Åh, at være en viking!

Jeg har haft mange hellige krige i mit liv, men slet ikke nok til at mætte min sult. Det er som om jeg er født 1.000 år for sent, og det ærgrer mig konstant.

Åh tænk at være viking, og vade i land i England på en tordenvejrsdag, med havsalt i skægget og lynild i øjnene.

Stranden fyldt med skibe, og de blafrende sejl vi trak ned da kølen løb på grund. Øksens lange skaft dingler mod mit lår, jeg skuer op mod land og vejrer. Jeg kan lugte de angelsaksiske kvinder, de små huse der brænder ned inden det bliver morgen, de vrede mænd i grove kjortler - bønder bevæbnet med klodsede skovøkser og små spinkle knive. Åh at være viking, og brænde det halve land ned til grunden.

Men i virkeligheden er der knapt nok nogen der gider skubbe til mig i Netto. Og når det sker, så vender folk sig forskrækket om og siger "undskyld". I vikingens hellige krig er der ingen undskyldninger, men jeg synes det er at overdrive, hvis jeg kløvede fyrens hovedskal med en økse.

Og sikke et svineri det ville give, midt mellem flåede tomater og poser med skumfiduser, og folk ville blive kede af det, måske jeg endda ville komme i fængsel. Økse har jeg heller ikke nogen af. Æv.

Eller ride med Muhammed gennem ørkenen, og stjernerne viser vej mens mine knogler rasler af kulde. Vi er på vej mod oasen, den fjendtlige stamme som nægter at dele deres åbne ører med guds stemme. Så vi vil tage deres kvinder, alt deres guld, og kaste mændene i lænker. Holde en mægtig fest, og fordele byttet imellem os. Åh at være en muslim der tugter de ugudelige.

Men på motorvejen kører vi fra ligegyldige byer, på vej mod Randers, Glostrup og Svendborg. Der er ikke flere fjender at nedkæmpe, ingen byer vi kan udsulte og kaste spyd efter. Alle steder er vi velkomne, og det keder mig frygteligt. Jeg kan se min svigermor griner ad mig, hvis jeg slår lejr på fortovet udenfor hendes hus for at belejre hende. Næsten ingen tager hellig krig alvorligt længere.

Men jeg ville gerne snige mig frem i mængden med en kniv gemt mod mit maveskind. Folk hujer og råber ad den lille fyr de hånligt kalder "guds søn". Kaster sten efter ham. De romerske legionærer griner i deres metalhuer og harnisk, de glæder sig sammen med folket over hans endeligt. Mænd med store skæg og rullende øjne springer frem og spytter efter fyren. Soldaterne bandt hans arme til stokken han bærer på skulderen, så der er ingen grund til at frygte ham nu. Men de spytter og trækker sig skyndsomt tilbage, fordi de er bange. Soldaterne griner godmodigt til mig, da jeg kommer frem forrest i mængden. Jeg springer frem, og som den eneste tør jeg gå helt tæt på ham. Med et snuptag frigør jeg kniven, og jeg mærker mængden blive oprørt da de ser den. De vil have ham korsfæstet, og ingen skal tage den glæde fra folket. De tror jeg vil gøre ham ondt, men jeg skærer...

Følg med og læs resten

Læs , ca. 137 sider mere.

Skriv en kommentar
 ! & ?  >Dansk historiefortæller Fotograf Aarhus Fotografi Video Aarhus Menneske Scenekunstfoto Portrætfoto Kunstfoto Modefoto Bogland.dk E-bøger Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Krimi Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Information Troværdigt salg Salg Kommunikation Mødebooking Debat Telefonsalg Forretning Livet i Lykkeland Lykkeland Inspiration Prins Amlet Prins Amlet Tænkepause Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Erotik Begær Orgasme Nøgenfotograf Model søges Tekst & Foto Tekst & Foto Billigste pris Hele Sandheden Dansk satire Christiansborg Satire Virkeligheden Gratis psykologhjælp Vitalog Brevkasse Danish storyteller


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til ambiorn.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.237.178.91 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Ambiorn.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.


Sand Historie

Ambjørn.dk © 2021

31 ms.


Fri adgang til alle historier, film og foto

Klik "ok" på linket i mailen, så får du en mail med ugens nye historier i tekst, foto og film.

+ Plus fri adgang til de hemmelige sider.

(ingen reklamer, ingen spam, kun historier)
(ingen penge)OPRET

Følger du allerede siden, så klik her.
Login


Fri adgang til alle historier, film og foto
LOGIN

Glemt dine login billeder?
Få dine 3 loginbilleder sendt til dig i en email.
Glemt password

Følger du ikke siden? Klik og begynd på det.
(ingen reklamer, ingen spam, ingen penge)
Følg