Ambjørn.dk Følg

Dansk historiefortæller
Onsdag 3. marts 2021 kl. 06:15
Kontakt Ambjørn Happy

Bogland

E-bøger Lydbøger Papirbøger

1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Krimi 5. Psykologi 6. Sci-fi 7. Spænding 8. Thriller 9. Information


Pige med en tændstik

Novelle © Ambjørn Happy


Hun fandt æsken i bunden af en træskål på reolen fyldt med småting.

”Hvad er det her?” Hun havde skubbet den lille papskuffe ud af æsken med en pegefinger bagfra. Der lå små træpinde i skuffen. De havde matsorte hoveder i den ene ende.

Hendes far kiggede op fra skrivemaskinen. Han var ved at skrive en historie. Det var hans arbejde.

”Tændstikker”, svarede han kort. Så drejede han sin opmærksomhed tilbage mod maskinens tangenter og papiret halvvejs prentet. ”Kan du lige gå ned Sara, jeg har noget der skal gøres færdigt.”

Hun kiggede rundt i farens arbejdsværelse. Der var et hvidt hjortekranie med lysebrunt gevir på væggen, billeder han selv havde fotograferet. Deres mor, hende og Gustav, taget nede på stranden når det er varmt og alle sveder selvom man er nøgen. Et skrivebord, tungt. Et tykt gulvtæppe som hun kunne lide at stå på i bare tæer. Grønt. Et vindue hvor igennem hun kunne se grantræerne udenfor. Og mellem træernes grene stranden, den smalle fjord, og på den anden side af fjorden fars venners træhus. Deres badebro, og den motorbåd der var ligesom hendes fars.

”Må jeg få dem?”

Hendes far gryntede. ”Ja, men lad være med at brænde noget af. Hvis du skal prøve dem, så gør det i pejsen i hvert fald.”

Hun dansede ned i stuen, fik noget papir af hendes mor der lavede middagsmad, åbnede pejsen. Det var sjovt at stikke ild til papir. Hun strøg tændstikken mod siden af æsken. Den flammede op og hun satte den i et hjørne af papiret. Ilden spredte sig lynhurtigt indtil papirarket krøllede sammen, tynget af ildens vægt, det blussede op og blev forvandlet til et sort slør der faldt fra hinanden. Meget sjovere end den lange lighter de brugte om vinteren til at tænde op med. Lighteren var en ildmaskine uden personlighed. Tændstikken var der imod et levende væsen som ofrede sit liv for at udslette papiret.

Efter nogen tid puttede hun resten af tændstikkerne i lommen. Om eftermiddagen blev de sat ud i bilen og kørte ned til jagthytten for at hente noget af det kød som hendes far og hans venner havde skudt. På vejen snakkede hendes forældre om hvilket kød de skulle tage med hjem til aftensmaden.

Sara var ligeglad. Kød smager ikke godt, grøntsager har en bedre smag. De er ligesom tændstikkerne, bare i den gode retning. De giver deres egen krop for at andre kan leve godt og blive sunde og stærke.

De kørte rundt om den smalle fjord. Standsede ved hytten som var omgivet af høje træer.

”Bliv I her, du og din bror, så går far og jeg lige og henter kødet”, sagde hendes mor.

”Jeg vil med”, protesterede Gustav.

”Nej, I bliver her, der skal slet ikke være noget brok med jer, så er der røvfuld, I bliver bare siddende her. Mor og jeg skal lige ordne noget, så kommer vi tilbage”, afgjorde faren.

Sara vidste hvad det var de ville gøre. Forældrene steg ud i sommervarmen og smækkede dørene efter sig, gik i retning mod jagthytten.

”Hvad skal de? Hvorfor må vi ikke komme med”, spurgte Gustav.

”De skal bare have noget kød...

Følg med og læs resten

Læs , ca. 9 sider mere.

Skriv en kommentar


Dansk historiefortæller Fotograf Aarhus Fotografi Video Aarhus Menneske Scenekunstfoto Portrætfoto Kunstfoto Modefoto Bogland.dk E-bøger Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Krimi Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Information Troværdigt salg Salg Kommunikation Mødebooking Debat Telefonsalg Forretning Livet i Lykkeland Lykkeland Inspiration Prins Amlet Prins Amlet Tænkepause Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Erotik Begær Orgasme Nøgenfotograf Model søges Tekst & Foto Tekst & Foto Billigste pris Hele Sandheden Dansk satire Christiansborg Satire Virkeligheden Gratis psykologhjælp Vitalog Brevkasse Danish storyteller


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til ambiorn.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.18.210.12.229 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Ambiorn.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.


Sand Historie

Ambjørn.dk © 2021

16 ms.


Fri adgang til alle historier, film og foto

Klik "ok" på linket i mailen, så får du en mail med ugens nye historier i tekst, foto og film.

+ Plus fri adgang til de hemmelige sider.

(ingen reklamer, ingen spam, kun historier)
(ingen penge)OPRET

Følger du allerede siden, så klik her.
Login


Fri adgang til alle historier, film og foto
LOGIN

Glemt dine login billeder?
Få dine 3 loginbilleder sendt til dig i en email.
Glemt password

Følger du ikke siden? Klik og begynd på det.
(ingen reklamer, ingen spam, ingen penge)
Følg